„Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike. Ponosni smo što ovom aktivnošću, kojom poštujemo Ustav Crne Gore, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika“, poručio je predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

ŠĆEKIĆ: Opština Berane je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve osnovce, njih 3002
Sa prošlogodišnje dodjele udžbenika učenicima Niže muzičke škole

Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila komplete besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine.

Ukupan broj učenika je 3002, uključujući i učenike iz beranske Niže muzičke škole, koji su drugi put obuhvaćeni ovom aktivnošću.

Kompleti udžbenika osnovcima, povodom početka školske 2020/2021. godine, od drugog do devetog razreda već su uručeni, dok će 1. oktobra, kada je zbog pandemije koronavirusa pomjeren zvaničan početak školske godine, biti podijeljeni udžbenici za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mjera NKT-a.

„Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike, stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su djeca. 

Svjesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori, a ove godine dodatno zbog pandemije koronavirusa, smatramo da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.


Ponosni smo što ovom aktivnošću lokalne uprave, kojom poštujemo Ustav Crne Gore, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika.

Ubijeđen sam da će se ova praksa Opštine Berane u budućnosti, u potpunosti prenijeti na sve opštine i gradove u Crnoj Gori „, kazao je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.