Aktiviranjem klizišta u mjesnoj zajednici Šekular urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja.

Šćekić obišao klizište u MZ Šekular: Pomoć za ugrožena domaćinstva, u toku sanacija puta

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je, zajedno sa pomoćnikom u Sekretarijatu za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Milutinom Mićovićem i šefom Biroa za odnose sa javnošću Nikolom Uroševićem, obišao klizište u selu Šekular (zaseok Mezgale) i obezbijedio pomoć za tri ugrožena domaćinstva u vidu 460 metara crijeva za vodu kako bi bilo omogućeno uredno vodosnabdijevanje.

Opština Berane je mehanizacijom sopstvene Agencije za izgradnju i razvoj, a u dogovoru sa mještanima ove mjesne zajednice, počela sa aktivnostima na sanaciji gornjeg dijela puta kako bi se uspostavio saobraćaj na ovoj dionici.

Šćekić obišao klizište u MZ Šekular: Pomoć za ugrožena domaćinstva, u toku sanacija puta

Aktiviranjem klizišta na pomenutom području urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja.

Mještani Šekulara su se zahvalili predsjedniku opštine na pruženoj pomoći.

Podsjetimo, zajedničkom aktivnošću Opštine Berane i Agencije za izgradnju i razvoj u septembru 2019. godine sagrađen je potporni zid u dužini od 33 metra.

Radnici opštinske Agencije angažovani su danima na sanaciji oštećenja nastalih od klizišta u Šekularu i ostalim ugroženim područjima naše opštine.

Šćekić obišao klizište u MZ Šekular: Pomoć za ugrožena domaćinstva, u toku sanacija puta

DOO „Hidroenergija Montenegro“, koncesionar malih hidroelektrana, angažovala je privatnu mehanizaciju kako bi pomogli Agenciji u oslobađanju toka Šekularske rijeke i glavnog puta prema centru MZ Šekular, koji je zatrpan nanosom zemljišta i gdje je blokiran saobraćaj.

Do aktiviranja klizišta došlo je i zbog toga što su se u ovom dijelu Šekulara pojavile podzemne vode.