Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima, ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem i direktorom Uprave za saobraćaj Savom Paračom,  obišao je gradilište putnog pravca Berane-Lubnice-Kolašin i gradilište magistralnog puta Berane-Petnjica.

 U radnoj posjeti opštini Berane danas su boravili ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača sa saradnicima.

Povod posjete je realizacija projekata koje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Uprava za saobraćaj sprovode na teritoriji opštine Berane. Takođe, kako se radi na izgradnji puteva Berane-Lubnice- Kolašin i Berane-Petnjica, u sklopu radnog obilaska terena,  obiđena su gradilišta na pomenutim dionicama.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo što se kapitalni projekti realizuju na teritoriji opštine Berane, ističući njihov značaj za valorizaciju resursa koje naša opština posjeduje na dobrobit svih građana.

„Za opštinu Berane projekti koji se trenutno realizuju su veoma važni i samo povezivanje, kako ruralnih sredina, ali i susjednih gradova, će uticati na svakodnevni život građana i lakše funkcionisanje u svakom pogledu“, kazao je Šćekić.

Pored jako izazovnih dionica na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane – Kalače, dionici Berane – Podvade, dinamika izvođenja radova je na zadovoljavajućem nivou, pri čemu je akcenat na kvalitetu izvedenih radova, zajednički je stav sagovornika.

Razgovor je bio prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima stanovnika našeg grada, vezano za rekonstrukciju saobraćajnica. A kako je kazao ministar Nurković, prioritet je kvalitet izvedenih radova, a ne manje važno je da će ove saobraćajnice povećati bezbjednost i sigurnost učesnika u saobraćaju.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača predstavio je prisutnima dinamiku izvođenja radova na ovim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte. Kako je istakao, “kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu, možemo biti zadovoljni sa do sada izvedenim radovima”.