Poseban akcenat je na sastanku predsjednika opština Berane i Andrijevica dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu.

Šćekić i Ćulafić za unapređenje saradnje Berana i Andrijevice

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima, načelnicima Službe zaštite i spašavanja i Službe za unutrašnju reviziju – Tihomirom Bogavcem i Draganom Praščević, boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Andrijevica gdje se sastao sa predsjednikom ove opštine Željkom Ćulafićem i potpredsjednikom Veskom Raketićem.

Prvi čovjek beranske opštine čestitao je kolegi iz Andrijevice na izboru za predsjednika opštine, kao i uspjeh koji je ostvaren na nedavno održanim, zajedno sa parlamentarnim, lokalnim izborima. Koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (SNP i NSD) i Demokratska CG preuzeli su lokalnu vlast od, do tada, vladajućih Dps-a i Sd-a posle devet godina.

Na sastanku je razgovarano o uspostavljanju što tjesnije saradnje ove dvije opštine koje su nekada bile jedna.

„Saradnja u početnom obliku će se sagledati u onim segmentima gdje treba pojačati unutrašnje kontrole rada službi, a gdje će interna revizija Opštine Berane pomoći na sprovođenju zakonskih obaveza“, kazao je Šćekić.

Šćekić i Ćulafić za unapređenje saradnje Berana i Andrijevice

Bilo je riječi o saradnji Službi zaštite i spašavanja opština Berane i Andrijevica, zatim o problemima eksploatacije mineralnih sirovina, sljunka, pijeska…, kao i ponašanju koncesionara u svim segmentima.

Poseban akcenat je na sastanku dat tome da se više nikada ne smije dozvoliti da se Vasojevići dijele po bilo kom osnovu, kao i da se moraju stvoriti bolji uslovi za život građana na sjeveru Crne Gore i mogućnost ostanka na ovim prostorima.

Predsjednik Šćekić je novom predsjedniku opštine Andrijevica uručio kao poklon umjetničku sliku, koja ima svoju simboliku.