Na poziv predsjednika Vlade Crne Gore, a po uspostavljenoj praksi povodom Dana opštine, delegacija Opštine Berane u sastavu: Dragoslav Šćekić – predsjednik, Rade Kljajić – potpredsjednik i Miro Vešović – direktor Agencije za izgradnju i razvoj, sastala se sa premijerom Duškom Markovićem u Podgorici.


Foto: gov.me / B. Ćupić

Na sastanku je razgovarano o intenzivnijoj saradnji između naše Opštine i Vlade Crne Gore, kako bi se realizovao osnovni strateški cilj – smanjila migracija stanovništva, naročito mladih i otvorila nova radna mjesta, unaprijedila realizacija projekta „Unapređenje vodosnabdijevanja i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ i ostalih projekata koji se realizuju iz Kapitalnog budžeta države.

Premijer Marković je čestitao svim građanima, odbornicima u Skupštini i rukovodstvu Berana – Dan opštine, ističući zadovoljstvo saradnjom sa našom Opštinom na razvojnim i drugim projektima.

„Ne pravimo razlike od opštine do opštine u zavisnosti od toga ko je na vlasti. Posvećeni smo razvoju i valorizaciji resursa, pogotovo Sjevernog regiona, sa ciljem boljeg života i višeg standarda građana. To je zajednički cilj“, rekao je predsjednik Vlade.


Foto: gov.me / B. Ćupić

U tom kontekstu premijer je iznio spremnost Vlade da razmotri zahtjev Opštine Berane za podršku u finalizaciji važnog projekta unapređenja vodosnabdijevanja i izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Prmijer Marković i predsjednik Šćekić dogovorili su se da u narednom periodu intenziviraju kontakte sa ciljem realizacije razvojnih projekata, prije svega gradnje mosta Park – Donje Luge i komunalnog opremanje biznis zone.

Na kraju sastanka, predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je izrazio zadovoljstvo temama koje su obuhvaćene, kao i cijelim tokom sastanka, a sve u cilju stvaranja uslova za bolje funkcionisanje i život građana Berana.