Potpredsjednik opštine Berane Rade Kljajić sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koji rade na Projektu razvoja klastera i transformacije ruralnih područja (RCTP projekat), na čelu sa  Igorom Jovanovićem, direktorom RCTP projekta.

Na sastanku su razmatrane sledeće teme: budžet za obje komponente RCTP projekta za 2019. godinu (komponenta 1 – organizovanje klastera i unaprjeđenje lanca vrijednosti za održivu transformaciju ruralnih područja; komponenta 2 – klasterski podržana ruralna infrastruktura);    upoznavanje sa novim članovima RCTP tima; koraci u razvoju klastera za 2019. godinu;   nove aplikacione forme za 2019. godinu; preporuke i promjene u skladu sa IFAD misijom iz oktobra 2018. godine i   zajedničke aktivnosti u 2019. godini.

Potredsjednik Opštine Rade Kljajić istakao je zadovoljstvo povodom posjete predstavnika Ministarstva , odnosno tima na Projektu razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, koji je od značaja za većinu crnogorskih opština, među kojma  i za opštinu Berane.

Na sastanku je bilo i riječi o projektima Opštine Berane koji se odose na putnu infrastrukturu i snabdijevanje vodom u ruralnim područjima.

Dogovoreno je da će se tokom sledeće nedelje, u susret raspisivanju drugog poziva za Projekat RCTP, organozovati informativne radionice u Mjesnim zajednicama koje su obuhvaćene projektom, a to su Dapsiće, Polica, Štitari, Buče, Zagorje i Petnjik.

Sastanku su, pored predstavnika Opštine Berane sekretara Sekretarijata za poljoprivredu Boža Premovića  i savjetnika i koordinatora za projekat RCTP ispred Opštine Berane Rite Barjaktarović i Milutin Mićovića, prisustvovali i članovima tima na RCTP projetu Maja Škuletić, građevinski inženjer,   Armin Spahić, ekspert za lanac vrijednosti zadužen za opštine Berane, Bijelo Polje, Mojkovac i Petnjica i  Marko Žižić, ekspert za lanac vrijednosti zadužen za opštine Nikšić, Šavnik i Žabljak.