Na poziv zamjenika Ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori g- dina Vladimira Gurka, 04. juna 2018. godine, predsjednik Skupštine opštine Berane   g – din  Novica  Obradović je sa delegacijom  boravio u posjeti  Ambasadi, gdje je prisustvovao sastanku organizovanom povodom pripreme manifestacije „Dani ruske kulture u Beranama“, koja će se održati  tokom jula mjeseca u okviru programa „Beransko  kulturno ljeto“.

Sastanku su u ime Ambasade Rusije, pored g– dinas Gurka, prisustvovali i prvi sekretar i predstavnik Agencije „Rossotrduničestvo“,  Aleksandar Belčenko i ataše, šef protokola  Kiril Kirža, a u ime Opštine Berane direktorica JU „Polimski muzej“ Violeta Folić  i savjetnica sekretara Skupštine Jasmina Đukić.

Učesnici sastanka su dogovorili detalje vezane za program manifestacije, kao i druga pitanja koja se tiču nastavka saradnje između Ambasade Rusije i Opštine Berane i shodno tome  konstatovali  da je nivo saradnje na izuzetno visokom nivou i da će obje strane raditi na jačanju  veza i prijateljstva  Opštine Berane  sa ruskim regionima.