На позив замјеника Амбасадора Руске Федерације у Црној Гори г- дина Владимира Гурка, 04. јуна 2018. године, предсједник Скупштине општине Беране   г – дин  Новица  Обрадовић је са делегацијом  боравио у посјети  Амбасади, гдје је присуствовао састанку организованом поводом припреме манифестације „Дани руске културе у Беранама“, која ће се одржати  током јула мјесеца у оквиру програма „Беранско  културно љето“.

Састанку су у име Амбасаде Русије, поред г– динас Гурка, присуствовали и први секретар и представник Агенције „Россотрдуничество“,  Александар Белченко и аташе, шеф протокола  Кирил Киржа, а у име Општине Беране директорица ЈУ „Полимски музеј“ Виолета Фолић  и савјетница секретара Скупштине Јасмина Ђукић.

Учесници састанка су договорили детаље везане за програм манифестације, као и друга питања која се тичу наставка сарадње између Амбасаде Русије и Општине Беране и сходно томе  констатовали  да је ниво сарадње на изузетно високом нивоу и да ће обје стране радити на јачању  веза и пријатељства  Општине Беране  са руским регионима.