SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Skupštine opštine Berane g-din Goran Kiković i sekretarka Skupštine opštine g-đa Jasmina Đukić, 29. 04. 2015. godine, u kancelariji predsjednika Skupštine održali su sastanak sa konsultantima Zajednice opština Crne Gore i Evropske unije g-đom Ljubinkom Radulović i g-đom Jovankom Laličić. Sastanku je prisustvovala i savjetnica sekretarke Skupštine, g-đa Nataša Ojdanić.

Sastanak je organizovan na inicijativu Evropske unije i Zajednice opština u cilju promovisanja projekta ’’Standardi javne etike’’, kojim rukovodi delegacija Evropske unije u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore a sprovodi Savjet Evrope.

Cilj standarda javne etike je da pomognu lokalnim samoupravama u organizacionim promjenama, koje za rezultat treba da imaju efikasniju, transparentniju i odgovorniju lokalnu samoupravu. Iz tih razloga Zajednica opština je pripremila Standarde javne etike u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori uz ekspertsku pomoć Savjeta Evrope.

Na sastanku je posebno razmatrano učešće građana i nevladinih organizacija u procesu odlučivanja i informisanja o pitanjima, koja su od neposrednog interesa za građane. Razmotrena je mogućnost organizovanja seminara za odbornike Skupštine opštine u cilju upoznavanja odbornika sa standardima javne etike.

print