„Opština Berane, Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportski centar najoštrije osuđuju napad na radnicu Sportskog centra Jelenu Krstić.

Dana 29.10.2019. godine Jelena Krstić radnica na održavanju čistoće, koja je zaposlena u Sportskom centru, angažovana je od strane Sekretarijata za sport, kulturu i saradnju sa NVO da očisti prostorije Omladinskog kluba koje se nalaze na stadionu malih sportova. U prostorijama Omladinskog kluba, koje im je ustupio na korišćenje Sportski centar; Savjet mladih, Omladinski klub i Kancelarija za mlade koji djeluju pod okriljem Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, kao i Mladi info Montenegro, pjevačko društvo „Gorske oči“ i Njemački klub, obavlja se čitav niz aktivnosti vezanih za mlade u našem gradu, u prijepodnevnim i poslepodnevnim časovima.

Dok je pomenuta Krstić pokušavala da uđe u prostorije, koje su u tom trenutku bile zaključane, kako bi ih očistila i pripremila za nastavak aktivnosti u periodu između 14.30 i 15.00 časova fizički je napadnuta. Samohrana majka dvoje djece, koja se u tom trenutku nalazila na radnom zadatku, isprebijana je od strane osobe koja je bila u alkoholisanom stanju.

Teško je povrijeđena i već danima se nalazi na liječenju u Opštoj bolnici „Dr Nika Labović“ u Beranama. Pored teških povreda koje je zadobila, osjeća ogroman strah za svoju i bezbjednost svoje maloljetne djece. Sve ovo se dešavalo u strogom centru grada, na mjestu na kojem se kako sam već naveo okuplja mnogo mladih ljudi. Napadač je priveden i dan nakon događaja pušten.

Želim da podsjetim da su nedavno zapaljeni automobili načelnika Komunalne policije, a u kratkom vremenskom periodu nakon toga i glavne gradske arhitektice. Znači li sve ovo da radnici lokalne samouprave ne mogu slobodno da obavljaju svoje radne zadatke, da oni i njihove porodice ne mogu slobodno da se kreću gradom? U nekim drugim slučajevima čitav državni aparat bio je spreman da „preore“ Berane kako bi se počinioci našli i kaznili.

Očekujemo od državnih organa, nevladinih organizacija i široke društvene zajednice da po ugledu na slučaj Tomkić i u ovom slučaju stane u zaštitu žene koja se bori da prehrani svoju porodicu“, stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju NVO, Goran Folić.