U organizaciji Opštine Berane, u subotu 3.juna u Sali Centra za kulturu održana je promocija knjige pjesama za djecu ‘Uživaj dok si dijete’, autorke Sanje Perić.

Nakon Podgorice i Cetinja, i beranska publika imala je priliku da uživa u pjesama iz knjige . Pjesme iz knjige prezentovali su uz igru i ples solisti iz Podgorice, Bara, Nikšića i Budve: Lara Šćekić, Olivera Šukić, Katarina Ćeranić, Maša Paović, Luka Bajović, Iva Otašević, Iva Nikčević, Jana Božović i Diana Zabijako.

Pored njih, u program su učestvovali i djeca iz osnovnih škola Lubnice i Polica, koja su svojim interesantnim koreografijama oduševila beransku publiku.

Prisutne je pozdravio sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Zoran Jojić. On je istakao da Opština podržava kvalitetne kulturno- umjetničke sadržaje, a posebno one za djecu, i izrazio zadovoljstvo što se knjiga autorke Sanje Perić promoviše i u Beranama.

„Uživaj dok si dijete“ prva je knjiga u Crnoj Gori koja je QR kodom povezana sa internet stranicom www.sanjinepjesme.com na kojoj svaku od pjesama iz knjige možete preslušati, daunlodovati i šerovati.

Sanja Perić je poznati crnogorski tekstopisac koja već dugi niz godina piše stihove i za dječije pjesme bez kojih su nezamislivi dječiji festivali ali i boravak u vrtiću, rođendanske zabave i slični događaji.