Opština Berane- Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i  vodoprivredu  u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja 05. i 06. oktobra, u Hali sportova, organizuje prvi po redu sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti „ Berane 2019“.

Svečano otvaranje sajma, uz bogat kulturno umjetnički program, biće održano 05.oktobra, sa početkom u 10 časova,  a panel diskusija održaće se 6. oktobra u Velikoj cali opštine Berane, sa početkom u 11  časova.

Sajam je međunarodnog karaktera, a učešće će uzeti  poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva Crne Gore i regiona.

Iz resornog sekretarijata su kazali da žele promovisati sve one proizvođače koji svojim radom, znanjem i umijećem doprinose razvoju različitosti crnogorske poljoprivrede.

„Na sajmu, svim posjetiocima i  javnosti biće predstavljeni kako lokalni, tako i eminentni proizvođači poljoprivrednih proizvoda, hrane i pića  iz Crne Gore i regiona, a sve u cilju bolje promocije njihovih proizvoda i bolje prodaje. Na štandovima će moći da izlože, predstave i prodaju svoje proizvode i omoguće posjetiocima degustaciju iz njihovog proizvodnog asortimana“.

print