U selu Raće u Kučima danas je sahranjen bivši predsjednik Crne Gore i premijer SRJ Momir Bulatović. Prije toga je u plavoj sali Srpske kuće u Podgorici održana komemorativna sjednica povodom njegove smrti. Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić prisustvovao je komemoraciji i odao poslednju poštu Bulatoviću.

komemoracija momir bulatović dragoslav šćekić

Veliki broj ljudi iz svih krajeva Crne Gore i Srbije došao je tokom prije podneva na gradsko groblje u Podgorici kako bi izjavilo saučešće porodici.

Poslednju poštu Bulatoviću su odali brojni politički predstavnici Crne Gore, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, Nikola Šainović, bivši potpredsjednik Vlade SR Jugoslavije, prijatelji.

Sa gradskog groblja povorka je u podne krenula ka selu Raće u Kučima, gde je Bulatović u 15 časova sahranjen na porodičnom groblju.

Komemoracija povodom smrti prvog izabranog predsednika Crne Gore i bivšeg predsednika Savezne vlade SR Jugoslavije Momira Bulatovića održana je u Srpskoj kući u Podgorici.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj političara, državnika i građana. Pored lidera opozicije, prisustvovao je i predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

Momir Bulatović je preminuo u nedelju u Kučima u 63. godini.