Povodom teksta objavljenog u današnjem izdanju dnevnog lista Dnevne novine (06.11.2018.), strane 6 i 7 rubrika Ekonomija, a koji je prenio i jedan broj portala, pod naslovom „Mala hidoelektrana Miolje Polje gradiće se u Beranama“, u kojem između ostalog stoji, citiramo „beranska kompanija Benergo, čiji je osnivač i izvršni direktor Radomir Mihajlović, dobila koncesiju za gradnju male hidroelektrane“, saopštenjem za javnost se oglasio izvršni direktor preduzeća „Benergo“ Radomir Mihajlović zbog netačno prenijete informacije da je pomenuta kompanija privatna firma, odnosno da je u njegovom vlasništvu, a ne da je zapravo riječ o opštinskom preduzeću, formiranom Odlukom Skupštine opštine Berane od 25.06.2015. godine.

Zbog objektivnog informisanja javnosti i iznošenja tačnih i provjerenih podataka, direktor Benerga je uputio reagovanje uredništvu gore pomenutog dnevnog lista, a koje oni, iz njima znanih razloga nisu željeli da objave, te smo shodno tome u obavezi da to učinimo ovim putem.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

„U današnjem broju dnevnog lista Dnevne novine objavljen je tekst pod naslovom „Mala hidoelektrana Miolje Polje gradiće se u Beranama“, u kojem se, između ostalog, kaže da je „beranska kompanija Benergo, čiji je osnivač i izvršni direktor Radomir Mihajlović, dobila koncesiju za gradnju male hidroelektrane“. Pomenutu informaciju prenijeli su i pojedini portali.

Istinistosti radi, a i zbog objektivnog informisanja vaših čitalaca, koristim priliku da vam ovim putem saopštim da pomenuta kompanija nije privatna firma, čiji sam ja vlasnik, već je riječ o opštinskom preduzeću, odnosno Društvu sa ograničenom odgovornošću, formiranom Odlukom Skupštine Opštine Berane od 25.06.2015. godine („Službeni list CG-opštinski propisi“ br. 23/15).

Inače, pomenutu informaciju možete dobiti i prostim uvidom u Centralni registar Privrednog suda (gdje se jasno vidi da je Opština stoprocentni vlasnik), kao i direktnim kontaktima sa mnom ili nekim od zaposlenih u pomenutom preduzeću.

Inače, dozvolićete da iznesem i svoju bojazan i strah da je riječ o zloj namjeri režisera ovog teksta, i loš pokušaj da se jedan pozitivan projekat stavi u negativan kontekst i stavi u isti koš sa onima koji pokušavaju uništiti cjelokupni sistem u ovoj našoj državi.

Projekat opštinskog preduzeća „Benergo“ predstavlja primjer kako se vodi računa o resursima, i kako Opština Berane valorizuje ove i slične projekte za opšte dobro lokalne zajednice, građana i opštine. Složićete se da je u tom pravcu, Opština Berane i do sada predstavljala primjer uspješnog, poštenog i profesionalnog rada i odnosa prema društvenim vrijednostima i dobrima, što će i ubuduće za nas predstavljati prioritet. Konkretno, kada je riječ o datom projektu, riječ je o radovima na gradskom vodovodu, kojim će se voda za piće dodatno prečišćavati tako da će naši građani imati samo dvostruku korist, i ništa više.

Na žalost, dosadašnji politika vašeg dnevnog lista prema našim Beranama nije nam ulivala nadu i vjeru u objektivnost, tako da je današnja tendecioznost i neistina samo nastavak te i takve politike.

Uz iskrenu nadu u neku bolju saradnju srdačno vas pozdravljam“, stoji u reagovanju
Radomira Mihajlovića, izvršnog direktora DOO „Benergo“ Berane.