Predsjednik Vlade Crne Gore sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti Opštini Berane.

U delegaciji predsjednika Vlade Mila Đukanovića, bili su potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović, ministar ekonomije dr Vladimir Kavarić, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević, generalni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija mr Nikola Vukićević, ministar kulture Pavle Goranović i direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović. Sa njima su o aktuelnim i budućim projektima razgovarali predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, potpredsjednici Rade Kljajić i Dragutin Joksimović, sekretar za finansije Svetomir Aković, menadžer Darko Stojanović, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović, Direktor „Benergo“ d.o.o. Radomir Mihajlović, savjetnica u službi predsjednika Anđela Bojović i šef kabineta Dubravka Jovančević.

Rukovodstvo opštine je istaklo prioritetne projekte za Berane među kojima su izgradnja novog centra za kulturu, mini hidroelektrana na izvorištima vodozahvata, traženje trajnog rješenja za deponovanje otpada, projektovanje i izgradnja CITES centra i ZOO vrta, gradskog bazena i slično. Pored planiranja društvene infrastrukture, na sastanku je govoreno i o mogućnostima za kreiranje novih radnih mjesta i ekonomski razvoj opštine.

Nakon sastanka predsjednici Vlade i opštine su obišli novu halu sportova koja se privodi kraju, kao i rudnik mrkog uglja.

U izjavi za medije predsjednici su istakli da postoji kvalitetna i profesionalna  saradnja između lokalne samouprave i Vlade Crne Gore po pitanjima od zajedničkog interesa.

print