Predsjednik  opštine Berane Dragoslav Šćekić primio je danas u posjetu  direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa saradnicima i načelnika Centra bezbjednosti Berane, Miodraga Božovića.

Predsjednik Šćekić se zahvalio što su direktor Uprave policije i  saradnici smatrali za potrebno da razgovaraju  sa čelnim ljudima krovne institucije u Opštini Berane. Predsjednik je posebno podvukao činjenicu da litije, koje se održavaju u našem gradu protiču u miru i slozi, da mir nema cijenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osjećali sigurno i bezbjedno. Posebno se zainteresovao za prisustvo pripadnika Protivterorističke jedinice- PTJ u našoj Opštini, uz njegovo iskreno očekivanje da bude obaviješten o njihovom prisustvu. Bilo je riječi o interesovanju građana o formiranju rezervnog sastava policije i licima koja ga sačinjavaju.

Direktor Uprave policije saglasan je sa predsjednikom Šćekićem da mir nema cijenu i da je odgovornost na svim građanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi. Što se tiče pojačanog prisustva policije i predstavnika PTJ-a, direktor Veljović je iznio stav da je to urađeno na osnovu bezbjedonosnih procjena Uprave policije  u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbjedonosne situacije i bezbjednosno interesantnih lica. Takođe, prihvatio je očekivanje predsjednika Šćekića da bude obaviješten o eventualnom budućem angažovanju sličnih jedinica. Što se tiče formiranja rezervnog sastava policije, direktor Veljović je istakao da takvih aktivnosti nije bilo.

Iskazan je zajednički stav o neophodnosti zajedničke saradnje kada je riječ o održavanju mira, kako na teritoriji naše opštine, tako i čitave Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Rade Kljajić, kao i savjetnik u kabinetu predsjednika Darko Stojanović.