Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, sa sardnicima, pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, urpiličio je tradicionalni radni doručak sa predstavnicima sredstava javnog informisanja na kojem je prisutne novinare upoznao sa aktivnostima lokalne uprave u 2017. godini.

Zahvaljujući se na dosadašnjoj saradnji, naglasio je da je ono što je planirano, kada je riječ o aktivnostima lokalne uprave u prethodnoj godini, u ovoj godini uspješno realizovano.

„Problem koji je postojao sa deponijom u Rujištima riješen je Odlukom da se Opštini Berane odobri na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade, zemljište u ovoj katastarskoj opštini na period od pet godina uz mogućnost produženja. Zatim, potpisan je sporazum sa mještanima i u toku su radovi na izgradnji kvalitetnog puta prema Rujištima kako bi se nadoknadilo ono što je loše urađeno tokom prethodnih radova  od strane izvođača istih“, kazao je predsjednik.

„Kada je riječ o kapitalnim infrastrukturnim projektima, radovi na Univerzitetskom centru su završeni dok su radovi na novoj sportskoj hali pri kraju. Nedavno su završeni radovi na izgradnji ulice Todora Đeda Vojvodića“, rekao je i objasnio da su razlozi kašnjenja u realizaciji pomenutih projekata tenderske procedure, ali i da je bilo opstrukcije sa nivoa izvođača radova i finansijera.

„Opština je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola sa područja naše opštine i na tu aktivnost smo jako ponosni i nadamo se da je to već postalo tradicija“, kazao je Šćekić i istako da je lokalna uprava u prethodnom periodu  organizovala i podržala veliki broj kulturnih i sportskih manifestacija što će biti slučaj i ubuduće.

Na kraju se predsjednik Šćekić zahvalio novinarima što na pravi način informišu o situaciji u gradu i na taj način utiču na rešavanje određenih problema.

Radnom doručku su prisustvovali predstavnici sledećih medijskih kuća: Tufik Softić i Snežana Milić (Radio Berane), Darko Jovović (Dan), Violeta Jašović (Pobjeda), Sead Sadiković i Nebojša Rakonjac (TV Vijesti), Saša Radunović (Portal Espona), Mićo Sekulović (Večernje novosti) i Dragan Dedović (Radio Crne Gore).