У радној посјети Општини Беране боравио је министар екологије, просторног планирања и урбанизма, проф. др Ратко Митровић и директор Дирекције јавних радова Црне Горе, Боро Лучић са сарадницима.

На састанку истакнута је важност сарадње државних органа и локалне самоуправе, као и то да је треба унапређивати, развијати и јачати.

Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац упознао је министра Митровића са пројектима које је Општина Беране аплицирала према Влади Црне Горе за 2022. годину, као што су Изградња нове улице од улице Душана Вујошевића (црпне станице) до школе О.Ш. „Вук Караџић“ са комплетном пратећом инфраструктуром; Изградња улице 13.Јул до кружног тока са комплетном пратећом инфраструктуром; Санација улице у Доњим лугама; Санација обилазнице; Реконструкција западне трибине фудбалског стадиона; Изградња новог дјечијег вртића, за који је Општина обезбиједила локацију и ослободила инвеститора накнаде за комунално опремање, као и другим питањима.

Предсједник Богавац, упознавши министра са статусом Беранског Рудника, затражио је помоћ у заједничком рјешавању овог важног питања.

Потпредсједник општине Марко Лалевић је упознао министра Митровића са недостацима и проблемима како у законским оквирима, тако и пројектима који су од значаја на путу европских интеграција.

На састанку је договорено да ће Министарство пружити сву неопходну подршку и помоћ Општини, у складу са својим надлежностима, посебно по питањима која се ефикасније могу ријешити на државном нивоу, као што је пројекат ЦИТЕС Центра и ЗОО врта.

Састанку су присуствовали потпредсједник Општине Дарко Стојановић и шефица кабинета Дубравка Јованчевић.