Direktor Turističke organizacije Berane, Ivan Radević, održao je sastanak sa predstavnicima seoskih domaćinstava sa teritorije opštine Berane. Sastanak je održan na inicijativu direktora Radevića, a u cilju unapređenja seoskog turizma kao i povodom učešća na predstojećim sajmovima turizma u Beogradu i Banjaluci i pripreme propagandnog materijala.

Na sastanku je aktivno učešće uzela i direktorica Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije, Jelena Krivčević.

Kao glavne probleme predstavnici seoskih domaćinstava su istakli lošu saobraćajnu infrastrukturu i nelegalna odlagališta smeća prema Bjelasici.

Dogovoreno je niz aktivnosti koje će lokalna Turistička organizacija sprovesti zajedno sa vlasnicima seoskih domaćinstava u periodu koji slijedi, kako bi što spremniji dočekali turiste, unaprijedili raznolikost turističke ponude i omogućili aktivni odmor turističkim grupama.

Zajedničkim snagama može se doći do kvalitetne turističke ponude i promocije ovog vida turizma, istakao je Radević na sastanku.