Директор Туристичке организације Беране, Иван Радевић, одржао је састанак са представницима сеоских домаћинстава са територије општине Беране. Састанак је одржан на иницијативу директора Радевића, а у циљу унапређења сеоског туризма као и поводом учешћа на предстојећим сајмовима туризма у Београду и Бањалуци и припреме пропагандног материјала.

На састанку је активно учешће узела и директорица Регионалне развојне агенције за Бјеласицу, Комове и Проклетије, Јелена Кривчевић.

Као главне проблеме представници сеоских домаћинстава су истакли лошу саобраћајну инфраструктуру и нелегална одлагалишта смећа према Бјеласици.

Договорено је низ активности које ће локална Туристичка организација спровести заједно са власницима сеоских домаћинстава у периоду који слиједи, како би што спремнији дочекали туристе, унаприједили разноликост туристичке понуде и омогућили активни одмор туристичким групама.

Заједничким снагама може се доћи до квалитетне туристичке понуде и промоције овог вида туризма, истакао је Радевић на састанку.