Prvi put u Beranama upriličeno je dijeljenje Georgijevskih lenti koje simbolizuju Dan pobjede nad fašizmom.

tekst

„U nedelji koja prethodi obilježavanju 9. maja Dana pobjede, lenta se mogla vidjeti u većini evropskih gradova, na ulicama Njujorka, pa i u gradovima širom regiona“, saopštili su organizatori.

U ime ambasade Ruske federacije u Crnoj Gori, kao jednog od organizatora, ovom događaju u našem gradu prisustvovali su Aleksandar Belčenko, prvi sekretar, i Sergej Sidorenko, treći sekretar ambasade.

Gospodin Belčenko je ujedno i predstavnik medijske agencije „Rusija sevdonja“ koja je pokrenula pomenutu akciju tokom koje se građanima dijeli simbol pobjede. Učešće u organizaciji su uzeli i predstavnici lokalne Organizacije boraca NOR-a od 1941. do 1945. godine, predsjednik Petar Labudović i sekretarka Slovenka Ivanović.

tekst

Svojim prisustvom podršku su pružili predsjednik  SO Berane Novica Obradović, direktor Službe zaštite i spašavanja Tihomir Bogavac, kao i savjetnici; Jasmina Đukić i Darko Stojanović.

tekst

Prisutni su bili i članovi moto kluba „Sokolovi“, boračkih udruženja, kao i veliki broj građana.

tekst

Podsjećamo, Georgijevska, crno narandžasta lenta, simbol je pobjede nad fašizmom, obilježje hrabrosti, vitešstva, vrline i pobjede. Na istoku Ukrajine i na Krimu ona simbolizuje otpor i predstavlja naprepoznatljiviji amblem Dana pobjede.

tekst
tekst
tekst