U konkurenciji od preko 80 fotografija prvo mjesto je pripalo Nikolini Boričić, učenici osmog razreda, drugo i treće Nikoli Labudoviću i Andreju Ojdaniću, učenicima sedmog razreda. Svi nagrađeni su iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Proglašeni pobjednici foto konkursa

Pobjednicima foto konkursa na temu „Priroda“, organizovanog u okviru projekta „Zelena ostrva“ koji sprovodi Opština Berane sa partnerima, za učenike osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Vukašin Radunović“ danas su uručene nagrade.

Proglašeni pobjednici foto konkursa
Nikolina Boričić (prva nagrada)

Prvu nagradu je dobila Nikolina Boričić, učenica osmog razreda; drugu i treću Nikola Labudović i Andrej Ojdanić, učenici sedmog razreda.

Proglašeni pobjednici foto konkursa
Nikola Labudović (druga nagrada)

Na foto konkurs pristiglo je više od 80 fotografija, a najbolje su proglašene na osnovu broja lajkova na fejsbuk stranici Green lands.

Svi nagrađeni su iz osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Proglašeni pobjednici foto konkursa
Andrej Ojdanić (treća nagrada)

Menadžer projekta Maja Pešić istakla je da su djeca i na ovaj način, imajući u vidu temu konkursa, shvatili zašto je važno čuvati prirodu i okolinu.

„U sklopu projekta bila su organizovana predavanja u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Vukašin Radunović“ na temu „Reciklaža i zaštita životne sredine“, kojima je prisustvovalo 227 djece. U ulozi predavača bio je profesor Branislav Miladinović„, kazala je Pešić.

Podsjetimo, „Zelena ostrva“ su projekat prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija, a kao vodeći aplikant sprovodi Opština Berane u saradnji sa partnerima: Karitasom, VIS-om i opštinom Malesi e Madhe. Cilj projekta je poboljšanje stanja životne sredine, a kroz unapređenje sistema upravljanja otpadom u Beranama.