Dodjela nagrada najboljim učesnicima tradicionalnog, petog po redu, Novogodišnjeg školskog sportskog turnira, urpiličena je danas u velikoj sali Opštine.

Podsjetimo, pod pokroviteljstvom Opštine Berane, a u organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, u periodu od 4. do 8. decembra održan je sportski turnir za učenike osnovnih i srednjih škola.

Takmičenja su organizovana u malom fudbalu, košarci, streljaštvu i šahu. Nadmetanja u malom fudbalu i košarci održana su u novoj Hali sportova, strijelci su se takmičili u streljani Donje Luge, a šah je igran u prostorijama šahovnskih klubova „Berane“ i „Gambit“.

Sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić, istakao je da će Opština Berane i resorni sekretarijat i ubuduće činiti sve da pomognu i unaprijede aktivnosti koje se odnose na promociju školskog sporta, odnosno da će podržavati ovakva i slična takmičenja.

„Dugujemo veliku zahvalnost učesnicima turnira, učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su svojim igrama, kroz fer plej kao važan i neodvojiv dio sporta, pokazali kako se na pravi način predstvalja svoja škola. Svakako moramo spomenuti i njihove profesore fizičkog vaspitanja koji su se odlično snašlli u ulozi trenera, kao i direktore škola koji su pružili punu podršku kada je riječ o učestvovanju njihgovih predstavnika“, kazao je Folić.

Na petom Novogodišnjem školskom sportskom turniru, u takmičenju u malom fudbalu prvo mjesto pripalo je osnovnoj školi “Radomir Mitrović”, druga je bila OŠ “Vuk Karadžić”, dok su treći bili učenici OŠ “Vukašin Radunović”. Nagrada za fer plej pripala je učenicima OŠ “Polica”.

Kod srednjoškolaca, u malom fudbalu, najbolja je bila ekipa Srednje stručne škole, drugo mjesto zauzela je Srednja medicinska škola “Dr Branko Zogović”, dok je trećeplasirana bila Srednja stručna škola “Vukadin Vukadinović”.

Na turniru osnovaca u košarci najbolji je bio tim OŠ “Vuk Karadžić”, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ “Radomir Mitrović”, a treće ekipi OŠ “Vukašin Radunović”.

Najbolji u košarci kod srednjih škola, bili su učenici Gimnazije “Panto Mališić”, drugoplasirana je ekipa Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović”, dok je treće mjesto pripalo Srednjoj stručnoj školi.

Na šahovskom turniru za osnovce, prvo mjesto su osvojili učenici OŠ „Radomir Mitrović“, drugo mjesto su zauzeli učenici OŠ „Lubnice“ a treće OŠ „Donja Ržanica“.

Kod strijelaca ekipno su najbolji bili učenici OŠ „Radomir Mitrović“, drugo mjesto pripalo je OŠ „Vuk Karadžić“ a treće OŠ „Vukašin Radunović“.

Pojedinačno, u muškoj konkurenciji, najbolji je bio Tadija Ralević iz OŠ „Radomir Mitrović“, a drugi Jovan Bašić iz iste škole. Treće mjesto zauzeo je Andrej Stefanović iz OŠ „Vukašin Radunović“.

Kod djevojčica najbolja je bila Mina Balević iz OŠ „Vukašin Radunović“, a drugo i treće mjesto su zauzele učenice OŠ „Vuk Karadžić“, Remka Ramusović i Magdalena Bulajić.

Diploma za doprinos u organizaciji školskih takmičenja uručena je direktoru Sportskog centra Goranu Zonjiću.

Za postignute rezultate na novogodišnjem turniru, prvoplasirane ekipe nagrađene su peharom i diplomom, dok su za drugo i treće mjesto uručene diplome. Nagrade najboljima uručili su resorni sekretar za sport Goran Folić, potpredsjednik opštine Marko Lalević, savjetnik predsjednika Zoran Jojić i direktor Sportskog centra Goran Zonjić.

 

print