„Ovom prilikom se zahvaljujemo mještanima na razumijevanju i strpljenju iz razloga što su zbog promjene režima saobraćaja, za vrijeme izvođenja radova, prinuđeni da koriste alternativne putne pravce. Ujedno ističemo da se sanacijom ovog puta rešava višegodišnji problem i na taj način se značajno povećava kvalitet funkcionisanja stanovnika iz ovog dijela naše opštine“, izjavio je nakon obilaska radova predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, na čiju inicijativu će na predviđenih oko 600 metara puta biti urađeno dodatnih 210 metara.

tekst

Radovi na asfaltiranju na dionici lokalnog puta Skakavac – Crvljevine – Štitari – Brzava, na lokaciji mljekara – Ćorovići, u dužini od oko 810 metara, privode se kraju.

Ovim povodom, Štitare su posjetili predsjednik Šćekić i potpredsjednik opštine Rade Kljajić, koji su u prisustvu predsjednika mjesne zajednice Štitari, Radojice Ćorovića, obišli radove i razgovarali sa mještanima o daljim potrebama ovog mjesta.

tekst

Ukupna vrijednost pomenutih radova je oko 48.000 evra, od čega je Direkcija javnih radova obezbijedila 31.000, a Opština Berane i Agencija 17.000 evra. Pomenutih 210 metara nije obuhvaćeno ovim iznosom.

Mještani ističu da im asfaltiranje puta mnogo pomaže i znači.

„Ovo će nam sigurno puno značiti. Sela treba održavati, kako bi ljudi ostali ovdje, kako bi lakše živjeli, to je veoma bitno“, kazali su oni.

tekst