Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić priredio je prijem za atletičara Srbije i člana AK Crvena zvezda, Strahinju Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju, u disciplini skok u dalj, na Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje je održano početkom marta u Glazgovu.

Prijemu je prisustvovao i njegov otac Milorad – Pižo Jovančević, koji je ujedno i glavni trener svog sina.

Predsjednik Šćekić je čestitao Strahinji na velikom uspjehu i zahvalio se što, kako je naveo „ističe da je Berane njegov drugi rodni grad, posle Beograda gdje je rođen i živi, s obzirom da je ovo rodno mjesto njegovih roditelja, a što nas čini izuzetno ponosnim“.

„Tvoj rezultat je istinski podvig a Opština Berane je uvijek tu da uvaži uspjeh i trud. Rad, talenat i upornost nemaju i ne mogu imati granice i prepreke. Tvoj uspjeh je i naš. Želimo ti da i dalje koračaš trofejnim stazama“, kazao je predsjednik.

„Opština Berane će uvijek biti tu da pruži podršku i ukaže pažnju, ne stavljajući akcenat samo na one koji žive u našem gradu, već i na one koji su negdje drugo ali koji su na neki način, takođe, naši sugrađani. Takav je Strahinja Jovančević, sjajan mladi atletičar sa fenomenalnim uspjesima, koji je između ostalog i poslednjim skokom od 8,03 metara na Evropskom prvenstvu postavio novi rekord Srbije, što dovoljno govori o njegovom talentu“, zaključio je predsjednik Šćekić na kraju.

Strahinja Jovančević se zahvalio svima koji mu pružaju podršku, a posebno Opštini Berane čija je delegacija prisustvovala organizovanom dočeku u Beogradu povodom njegovog uspjeha u Glazgovu.

„Osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i postavljanje državnog rekorda je dragocjeno iskustvo za mene i početak, nadam se, jedne sjajne karijere. Nastaviću da se trudim za nova odličja i da nižem nove sportske uspjehe“, kazao je Strahinja i dodao da je Berane uvijek doživljavao kao svoj drugi rodni grad.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim Opštini Berane na podršci koja mi je pružena od samog početka, odnosno od Međunarodnog atletskog mitinga 2016. godine kada sam prvi put nastupio, da bi potom i normu za ovo prvenstvo ostvario na istom mjestu, u julu prošle godine“, istakao je Strahinja.

Ono što ga očekuje, na profesionalnom planu, u narednom periodu jeste učešće na Svjetskom prvenstvu, koje će biti tokom ljeta, a potom i na Olimpijadi.

Kao znak pažnje Opštine Berane, predsjednik Šćekić je Strahinji uručio na dar vrijednu umjetničku sliku, autorke Sanje Boričić.

Prijemu u kabinetu predsjednika prisustvovali su, Dubravka Jovančević – šefica kabineta; Zoran Jojić, savjetnik predsjednika; i Nikola Urošević, savjetnik za informisanje u Birou za odnose sa javnošću.