Juče je u Opštini Berane upriličen prijem za profesore njemačkog jezika, bračni par Karen i Gerhard Švedes, kojima je povodom njihovog doprinosa u oblasti školstva i popularizaciji na polju germanistike dodijeljeno priznanje za Dan opštine  2016 godine.

Potpredsjednik opštine, Rade Kljajić je pozdravio bračni par Švedes  i zahvalio im što su svojim decenijskim boravkom u Beranama dali doprinos i na jačanju odnosa  između Crne Gore i SR Njemačke preko svog izuzetno kvalitetnog  i profesionalnog  obavljanja profesorske dužnosti. Gostima je prenio pozdrave od strane Predsjednika opštine  i poželio im dobro zdravlje .

Prof.  Gerhard Švedes je izrazio svoju duboku zahvalnost Opštini Berane na priznanju koje im je dodijeljeno i istakao da čast koja im je ukazana predstavlja i obavezu . Njihov boravak u Beranama trajao  je 11 godina i pokazao njihov odnos prema gradu i Beranaca prema njima. Naglasio je da su da će nastojati da zadrže i prodube veze Berana i njemačkog naroda.

Prijemu su prisustvovali i prof. Budo Mojašević, prof. Mira Čukić i rukovodilac Službe predsjednika opštine, Dubravka Jovančević.

print