Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i savjetnik Darko Stojanović prisustvovali su koktelu povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica i sastanka upravnog odbora i Skupštine donatora Regionalnog stambenog programa, a koji je u organizaciji UNHCR-a upriličen u Eko kući Ujedinjenih nacija u Podgorici.

opština berane unhcr
Foto: UNHCR

Koktelu su, između ostalih, prisustvovali ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke, šef Delegacije EU u Crnoj Gori ambasador Aivo Orav, zatim predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i svi partneri i donatori u okviru Regionalnog stambenog programa.

opština berane unhcr
Foto: UNHCR

Prema riječima organizatora ovo je bila odlična prilika da s provede vrijeme u upoznaju izbjeglice sa prostora bivše Jugoslavije, koje su nedavno dobile krov nad glavom pomoću Regionalnog stambenog programa.

„Ovo je bila prilika da proslavimo uspjeh ostvarenog programa koji je započet 2012. godine, a koji je tokom 2018/19. imao odlične rezultate, i ujedno pošaljemo jasnu poruku da niko neće biti zaboravljen u našim naporima da pokažemo solidarnost prema onima koji su bili prinuđeni da naspuste svoje domove zbog progona ili nasilnih sukoba“, saopšteno je iz UNHCR nakon završetka koktela.