U Savinom Selu je 1. oktobra 2018. godine održan prvi sportski događaj matice sa iseljenicima sela poslije 73 godine, fudbalska utakmica veterana fudbalskih klubova Budućnost – Savino Selo i Berane.

Po svemu to je bio događaj za trajno pamćenje i predstavlja uvod u buduću tradiciju i omasovljavanje, da u proljeće susreti budu u Beranama, a u jesen u Savinom Selu. Zajednička želja svih je da tako i bude.

Domaćin ovog događaja bilo je sportsko društvo Budućnost –  Savino Selo, osnovano juna 1917. godine, koje danas broji oko 60 članova i čiji je predsjednik Vuk Dedović, inače predsjednik Udruženja Vasojevića Savino Selo.

Dvodnevno druženje bilo je ispunjeno bratskom ljubavlju, srdačnošću, velikim gostorimstvom domaćina i, naravno, fudbalskom utakmicom između Budućnosti iz Savinog Sela i Berana. Nije se igralo zbog rezultata već zbog fudbala i majstorija onih koji su nekad aktivno, i dobro, igrali tu čudesnu igru.

Ekipu veterana Berana, koju je predvodio fudbalski trener i entuzijasta Radojica Kljajić, činili su, kapiten Džemal Zejnilović, Srđan Milanović, Stamat Šoškić, Đoko Vučević, Slobodan Đukić, Boban Lekić, Srećko Radović, Vojo Dragišić, Uglješa Veljić, Dragiša Drljević i Veljko Raičević.

Ovom nezaboravnom događaju prisustvovala je delegacija opštine Berane, u kojoj su bili predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima Goranom Folićem, Zoranom Jojićem, Mladenom Stijovićem, Aleksandrom Ojdanićem, Darkom Stojanovićem i Sretenom Lekićem, kao i predsjednik opštine Vrbas Milan Glušac sa svojim saradnicima.

Među brojnim gostima, istaknutim fudbalskim i sportskim radnicima, druženju je prisustvovao i Boris Stanišić iz Republike Srpske, vlasnik Etno sela „Stanišići“ kod Bijeljine i prvoligaškog fudbalskog kluba „Zvijezda 09“ , člana premijer lige Bosne i Hercegovine koji je izrazio želju da bude domaćin  turnira veterana, na kojem će učestvovati ove dvije ekipe sa još učesnika, ekipa fudbalskih vetarana iz regiona, u sportskom kompleksu „Stanišići“ u Bijeljini, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.