U velikoj sali Opštine Berane održana je prezentacija idejnog rješenja budućeg izgleda velikog gradskog parka pored Lima i gradske plaže.

Idejno rješenje gradskog parka i plaže u Beranama

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, potpredsjednici Rade Kljajić i Marko Lalević, menadžer Opštine Vladimir Đaković, direktori preduzeća Agenicija za izgradnju i razvoj i Vodovod i kanalizacija – Miro Vešović i Vuko Todorović, načelnik Službe zaštite Tihomir Bogavac, kao i nadležni projektanti – arhitekta i izvršni direktor firme „Europrojekt“ Dragutin Dubljević i njegova koleginica Milena Latković.

Na uvid je dato idejno rješenje.

„Park je namijenjen svim generacijama. Iskorišteno je postojeće stanje, sačuvano je skoro svako stablo. Uslovi su prilagođeni za pristup i kretanje za lica sa manje pokretljivosti i lica sa invaliditetom“, kazao je Dubljević i dodao da je projektom predviđena izgradnja amfitetatra, dječjeg igrališta, zatim šahovskih ploča, a biće postavljene i sprave za vježbanje na otvorenom.

Idejno rješenje gradskog parka i plaže u Beranama

„U sklopu idejnog rješenja budućeg izgleda plaže, pored uređenog prostora za kupanje, u planu je otvaranje kafe bara i postavljanje svlačionica sa tuševima“, navela je arhitekta Laković.

Idejno rješenje gradskog parka i plaže u Beranama

Video prezentaciju idejnog rješenja gradskog parka i gradske plaže možete pogledati ovdje: