Predstava „Lice“, nastala po tekstu Aleksandra Galina, a u režiji Zorana Rakočevića, sjutra će u 20.00 časova imati premijeru na sceni Centra za kulturu. Jednu od uloga u predstavi tumači 24-godišnja akademska glumica, Beranka Maša Labudović, dok je producentkinja takođe naša sugrađanka, studentkinja FDU na Cetinju Jelena Šoškić.

Premijera predstave "Lice" sa Berankom Mašom Labudović u CZK-u

Ovaj pozorišni komad, rađen u produkciji Centra za kulturu, govori o gubljenju čovjekovog identiteta pred nemilosrdnim naletom sumnjivog kapitala.

„Navodi nas da se zapitamo kakvo je to naše, zajedničko “lice”, šta smo postali, da li nam je lice samo paravan ili noseća suština našeg bića“, kazao je reditelj Zoran Rakočević.

Maša Labudović tumači lik Olge. Kaže u ovom razgovoru da su predstavu spremili za manje od mjesec dana, kao i da prvi put igra u svom gradu.

„Rad sa kolegama na predstavi „Lice“ je divno iskustvo. U predstavi igram Olgu, ženu koja je ostavila muža, a koja mu se vraća nakon pet godina jer shvata da ljepota dolazi isključivo iz unutrašnjosti“, navodi Maša.

Uloge u predstavi igraju još Đorđije Tatić, Danilo Lončarević i Vanja Jovićević.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Ivanka Vana Pelević.

Ovaj pozorišni projekat finansiran je uz pomoć sredstava obezbijeđenih putem Konkursa za realizaciju programa „Razvoj kulture na sjeveru“ Ministarstva kulture, podršku Opštine Berane, kao i kompanija Novi dom Simpo i Obuća Minja.

Beranska publika će moći da pogleda predstavu i 26. decembra, kada će biti reprizno izvođenje.