Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Vuko Todorović i projekt menadžer Opštine Berane Maja Pešić, prisustvovali su u Budvi dvodnevnoj radionici na temu “Mogućnosti finansiranja opštinskih razvojnih projekata”, koju su organizovali Zajednica opština Crne Gore i Udruženje vodovoda Crne Gore, a u okviru projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u jugoistočnoj Evropi”.

Cilj radionice je bio da se predstave mogucćnosti finansiranja opštinskih razvojnih projekata, sa naglaskom na projekte u sektoru vodosnabdijevanja i tretmatna otpadnih voda, kako bi se povecćala efikasnost i efektivnost i unaprijedili kapaciteti lokalnih samouprava i vodovodnih društava za dobijanje finansijskih sredstva za implementaciju projekata u ovoj oblasti.

Na radionici je prvog dana govorio Refik Bojadžić, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore, koji je izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ovakve radionice za predstavnike jedinica lokalne samouprave i vodovodnih društava.

Predstavljeni su i rezultati Mreže opštinskih projekt menadžera, kao i uspostavljanje i funkcionisanje Fonda za podršku opštinskim projektima koji se finansiraju iz donatorskih sredstava (Rivolving fond).

Radionici su prisustvovali članovi Mreže opštinskih projekt menadžera, predstavnici vodovodnih društava, kao i predstavnici resornog ministarstva i drugih relevantnih institucija u sektoru voda iz Crne Gore.