Rukopis „Razgovori-Znakovi vremena“ autora Ranka Pavićevića, novinara i publiciste iz Budve, predstavljen je u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Ova knjiga sadrži razgovore sa 70 poznatih umjetnika naše i svjetske kulture iz oblasti kljiževnosti, slikarstva, pozorišta, filma i muzike.
O rukopisu je govorio Damjan Ćulafić, urednik časopisa „Tokovi“.
 „
Kao novinar Ranko Pavićević pravi nenametljive, kurtoazne uvode, činjenično zasnovane, čime sagovorniku odmah otkriva da je na razgovor pozvan od strane nekoga ko je apsolutno informisan o sagovornikovom djelu, a dobrim djelom u domenu lijepog ponašanja i vaspitanja i o sagovornikovom životu. Pitanja ne ostaju neodgovorena, što je dokaz da su pristojna i sagovorniku prijemčiva i zanimljiva“, istakao je Ćulafić.
Medijator programa bila je Gorica Ćulafić urednica kulturno- umjetničkog programa u beranskom Centru za kulturu. U programu su nastupili  Paola Iritano-glumica i Sergej Arsenijević-učenik.

Na kraju promocije,  autor knjige Ranko Pavićević koji je objavio do sada preko 50.000 tekstova, u više od petnaest medijskih kuća u zemlji i regionu, zahvalio se domaćinima na divnom prijemu i valjanom razgovoru o „Razgovorima“.

Organizator književne večeri je Centar za kulturu Berane, a dio je programa Beranskog kulturnog ljeta.