U okviru poziva programa „Norveška za vas“ preduzetnici, mikro i mala preduzeća iz Berana, registrovana u periodu od 1. janura do 31. decembra, mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 evra.

Norveška za vas Berane

U prostorijama Regionalnog biznis centra Berane održana je info sesija na temu poziva za dostavljanje projektnih predloga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Projekat „Norveška za vas“ finansira Kraljevina Norveška, a aktivnost na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Projekat su predstavili Armen Čekić iz kancelarije UNOPS u Crnoj Gori i Enis Ujkanović iz UNOPS Srbije.  Potpredsjednik opštine Marko Lalević, menadžer Vladimir Đaković i direktor RBC Nebojša Babović, pozvali su privrednike da se prijave u što većem broju i ponudili pomoć lokalnih institucija  prilikom sastavljanja aplikacija, u prvom redu Regionalnog biznis centra i odjeljenja za ekonomsli razvoj Opštine Berane.

Norveška za vas - Berane

Ovaj javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta.

Poziv je namijenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanih ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka, registrovanim u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018. godine.

Norveška za vas - Berane

U okviru poziva programa „Norveška za vas„ preduzetnici, mikro i mala preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 evra.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“: www.norveskazavas.me.