Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je tokom vikenda boravio u Beogradu gdje se sastao sa predstavnicima Udruženja Vasojevića, prof. dr Milijom Zečevićem, rektorom Evropskog univerziteta u Beogradu, i dr Lukom Kastratovićem, general – majorom u penziji.

Predsjedniku Šćekiću je ovom prilikom uručena povelja Evropskog univerziteta za doprinos razvoju ne samo opštine Berane, nego i cijele Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi o zajedničkim aktivnostima Opštine Berane i Beranaca koji žive i rade u Beogradu, odnosno Srbiji. Shodno tome, postignut je dogovor da se tokom septembra mjeseca organizuje događaj pod nazivom „Veče Berana u Beogradu“ kao što je to slučaj bio prije nekoliko godina u Kolarčevoj zadužbini. Na taj način će se dodatno učvrstiti i unaprijediti veze Vasojevića sa rodnim krajem. Takođe je konstatovano da je uticaj ljudi koji su porijeklom odavde značajan na opšta dešavanja i prilike u Srbiji.

Na kraju je saopšteno da će za određen broj onih koji žele da pohađaju ovaj univerzitet biti omogućen besplatan upis prve godine osnovnih akademskih studija, a isto važi i za one na master studijama.