Predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović primio je delegaciju Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO).

Predsjednik SO Berane primio delegaciju za nadgledanje izbora

Na sastanku su razmatrana pitanja u vezi sa problemima koji se javljaju u cjelokupnom izbornom procesu i mjerama koje bi  trebalo preuzeti radi otklanjanja istih.

Predsjednik Skupštine je upoznao predstavnike (ENEMO) sa nizom neregularnosti,   osvrnuvši se posebno na zloupotrebu državnih resursa predstavnika Vlade, kao i rukovodioca drgavnih organa i ustanova, problemima nesređenih biračkih spiskova, neravnopravnog tretmana opozicije u državnim medijima, sa slučajevima kupovine glasova, potencirajući posebno slučaj prljave kampanje u vezi sa činom iscrtavanjem uvredljivih grafita, koje su doživio osudu od svih političkih subjekata na vlasti i građana naše opštine.

Dalje je istakao da su navedene neregularnosti pratile sve ranije izborne cikluse, te da nisu napravljeni ni najmanji pomaci u otkalnjanju istih, kako bi se stvorili uslovi za  fer i demokratske izbore. Takođe je istakao, da su ranije posmatračke organizacije koje su pratile sve dosadašnje izborne procese blagonaklono gledale na sve ove protuste i davale prelazne ocjene sprovedenih izbora.

Predstavnici (ENEMO) su izrazili želju za organizovanjem još jednog sastanka na kojem bi se ponovo razmotrila ova pitanja, a u cilju objektivnog praćenja i nadgledanja predstojećeg izbornog procesa.

Predsjednik SO Berane primio delegaciju za nadgledanje izbora