Predsjednik SO Berane Novice Obradovića najoštrije je osudio ispisivanje grafita u gradskim naseljima u kojima pretežno žive naši sugrađani Muslimani i Bošnjaci.

Predsjednik SO Berane osudio ispisivanje grafita: Očekujemo da budu uhapšeni vinovnici ovog užasa

Saopštenje prenosimo integralno:

„Kao predsjednik Skupštine opštine Berane najoštrije osuđujem prizemne pokušaje izazivanja međunacionalnih i međuvjerskih svađa i tenzija podmetanjem grafita čiji sadržaji narušavaju mir i multietnički sklad kakav imaju Berane.

Dijelim mišljenje gotovo svih građanki i građana, da su ovakvi grafiti mržnje nastali po zadatku i sa ciljem pokušaja izazivanja straha, svađa i netrpeljivosti među građanima. Upravo zbog činjenice da je svakoj Beranki i svakom Berancu jasno o čemu je riječ i ko stoji iza ovakvih nedjela, mogu konstatovati da ovakvi pokušaji nijesu uspjeli i da su osujećeni činjenicom da su ih građani prozreli i prezreli.

Berane su sredina koja njeguje multietnički, multikulturalni i multivjerski sklad toliko snažno, da ovakvi prizemni i neprimjereni pokušaji to ne mogu i neće narušiti. Berane su grad svakog građanina koji u njima živa bez obzira na vjeru ili naciju.

Pozivam na mir, jer je mir ono što nam je svima potrebno da bi mogli izgraditi bolje društvo, ekonomski snažniju državu i bolji standard za sve građane. Pozivam nadležne organe da odmah preduzmu mjere iz svoje nadležnosti, privedu izvršioce ovog nedjela, otkriju nalogodavce i njihova imena saopšte javnosti. Kada već bez razloga hapsite mimere zbog statusa na društvenim mrežama, očekujemo da odmah uhapsite vinovnike ovog užasa“, stoji u saopštenju predsjednika SO Berane Novice Obradovića.