„Berane je bilo i ostalo grad sporta, koje zna da poštuje i cijeni ljude i postignute rezultate“, istakao je predsjednik opštine, Dragoslav Šćekić tokom razgovora sa trenerom ŽRK Budućnost, Draganom Adžićem.

tekst

Predsjednik Šćekić primio je jednog od najtrofejnijih rukometnih trenera na ovim prostorima, bivšeg selektora ženske rukometne reprezentacije – Dragana Adžića. Zajedno sa njim su bili prisutni, Sara Gugač, najbolja igračica druge ženske Crnogorske rukometne lige i Boban Aković, trener OFK Berane.

Povod njegove posjete rodnim Beranama je bilo predavanje na temu „Uloga i značaj trenera u radu sa igračima i ekipom“ koje je održano ranije u pres centru Fudbalskog stdiona, a koje je organizovao prisutni Aković uz podršku Opštine Berane i Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.

Predsjednik Šćekić je, pozdravljajući goste, istakao činjenicu da ono što mnogima nedostaje u savremenom sportu, Berane posjeduje, a to se, prije svega odnosi na infrastrukturu, kojom se mogu podičiti samo veliki gradovi.

„U tom pravcu je i cilj okupljanje što većeg broja sportskih kolektiva, kako na domaćem, tako i međunarodnom nivou. Za to postoje svi preduslovi, uz očekivanje da Berane dobije pozitivan odgovor na inicijativu upućenu Ministarstvu o dodjeli statusa banjskog grada“, kazao je predsjednik i dodao da hotelska infrastruktura, uz postojeću novu halu sportova i renovirani gradski stadion, garant su uspješnog održavanja svih sportskih dešavanja u našem gradu.

tekst

„Lokalna uprava  je sigurna da će, većim ulaganjem u kolektivne sportove i njihovim stavljanjem pod okrilje opštinskog budžeta, doprinijeti postizanju boljih rezultata, koji će biti na onom nivou – koji ovaj grad i zaslužuje“, istakao je predsjednik Šćekić na kraju.

Trener Adžić se zahvalio predsjedniku na izdvojenom vremenu i izrazio svoje zadovoljstvo što je u rodnim Beranama.

„Berane se budi, u ovaj grad se ulaže i evidentna je sportska perspektiva“, istakao je on, uz konstataciju da ovakva infrastruktura, uz odgovarajuća ulaganja mora dati rezultat.

Podsjetio je i na činjenicu da je u mnogo lošijim uslovima Berane davalo istaknuta sportska imena, i da sada, imamo tri Beranke u mlađim nacionalnim selekcijama, što je za svaku pohvalu.

tekst

Na samom kraju, Dragan Adžić je istakao uvjerenje da će u budućnosti i njegov klub moći u Beranama da sprovodi i realizuje svoje sportske planove, a da će svi oni koji žele moći da koriste nesporna pozitivna trenerska iskustva.

Sara Gugač je, upućujući riječi zahvalnosti predsjedniku, ponosno pokazala plaketu za najbolju igračicu druge lige, koju joj je uručio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore – Petar Kapisoda.

Sastanku su prisustvovali Goran Folić, resorni sekretar za sport, i Miomir Vojinović, savjetnik u Službi predsjednika.

print