Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić organizovao je danas prijem za najuspješnije poljoprivredne proizvođače. Ovom prilikom, najboljima u ovoj oblasti dodijeljene su diplome i novčane premije za 2018. godinu.

Nagrađene poljoprivrednike pozdravili su, pored predsjednika Šćekića, potpredsjednik opštine Rade Kljajić i sekretar za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine Božo Premović.

Komisije za izbor uglednih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu, u sastavu Ranko Šćekić, predsjednik, Gordana Mihailović, Aleksandar Golubović, Milenko Raković i Mladen Lekić, članovi; imala je zadatak da obiđe poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Berane, koji su ostvarili zavidne rezultate na svojim imanjima iz oblasti stočarstva, ratarstva, povrtarstva, voćarstva, pčelarstva, kao i najuspješnije poljoprivredno domaćinstvo.

Na osnovu utvrđenog stanja na terenu, kao i dostavljenih predloga, prema ocjeni Komisije, najuspješniji poljoprivredni proizvođači u 2018. godini su:

  1. Stočarstvo – Za uglednog proizvođača iz oblasti stočarstva je predložen i izabran Svetozar Dubak, selo Crni Vrh;
  2. RatarstvoZa uglednog proizvođača iz oblasti ratarstva je predložena i izabrana Milana Šćekić, zaseok Babino (Polica).
  3. PovrtarstvoZa uglednog proizvođača iz oblasti povratarstva je predložen i izabran Radoman Delević, selo Buče.
  4. Voćarstvo – Za uglednog proizvođača iz oblasti voćarstva je predložen i izabran Branko Lončar, selo Beranselo.
  5. PčelarstvoZa uglednog proizvođača iz oblasti pčelarstva je predložen i izabran Radun Došljak, selo Dolac.
  6. Ugledno poljoprivredno gazdinstvoZa ugledno poljoprivredno gazdinstvo je predloženo i izabrano gazdinstvo Milutina Milanovića, selo Budimlja.