Prateći vannastavne aktivnosti i zapažene rezultate učenika/ca iz našeg grada na državnim takmičenjima,  predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima, upriličio je prijem za grupu učenika/ca i nastavnika-mentora iz dvije srednje škole.

Tim povodom, predsjednik Šćekić, pokazujući da Opština Berane cijeni rad, trud, kreativnost, uspjeh i kvalitet mladih ugostio je učenike Srednje stručne škole Berane, dobitnike druge nagrade na Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti elektrotehnike „ENERGIJA U ŽICI“Iliju Dobrašinovića, Armin Ramusovića i Balšu Čukića i Gimnazijski rok sastav “ALT”. Bend je startovao prošle godine kao trio, a čine ga Anja Boričić (vokal), Lea Agović (gitara), Teodora Fatić (gitara),  Anastasija Peković (klavijatura) i  Magdalena Trifunović (bubnjevi).

„ Promocija našeg grada je veoma bitna, a upravo vi, kroz nagrade školama, Beranama vraćate sjaj. Svaki vaš uspjeh je ne samo značajan za vas, već za školu, opštinu i državu. Zato, danas ste tu da vam damo podršku, priznanje i motivaciju da istim elanom nastavite.

Nove generacije imaju svoje vrijednosti, donose novu energiju, ali i stvaraju nove trendove, a da bi potencijali i ambicije mladih u našem gradu dobili punu afirmaciju najavljujemo novi festival, u čijoj organizaciji će biti uključeni učenici srednjih škola, jer Berane ima veliki broj mladih i uspješnih talenata iz različitih oblasti, a naša obaveza je da te njihove sposobnosti nadograđujemo“, kazao je predsjednik Dragoslav Šćekić, čestitajući učenicima, mentorima i menadžmentu škola na postignutom uspjehu.