„Tvoj uspjeh je podstrek, ali i dokaz sportistima u Beranama da se vanserijski rezultati postižu samo dugogodišnjim zalaganjem, napornim radom i ličnim odricanjima“, naveo je predsjednik Šćekić na prijemu za našeg sugrađanina, Žarka Jankovića koji je postavio novi svjetski rekord u disciplini tamišivari (tehnika lomljenja).

prijem za žarka jankovića

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa svojim saradnicima, sekretarom za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO – Goranom Folićem i savjetnikom – Zoranom Jojićem, ugostio je danas našeg sugrađanina Žarka Jankovića, koji je Beranama donio titulu, oborivši svjetski rekord u disciplini tamišivari (tehnika lomljenja) na Svjetskom prvenstvu u borilačkim vještinama koje je održano u Modriči – Republika Srpska.

prijem za žarka jankovića

Janković je za 6.20 sekundi uspio polomiti 45 siporeks plata, od ukupno 50 postavljenih čime je oborio svjetski rekord koji je do sada držao Amerikanac Kevin Berkvist.

„Što se tiče rekorda naravno da sam zadovoljan i srećan što još jednom svom gradu donosim ovakvu nagradu“, kazao je Janković, koji se dugi niz godina uspješno bavi sambo sportom.

Da uspjeh bude još veći on je osvojio i prvo mjesto na svjetkom prvenstvu u disciplini Selfdefens i dobio nagradu za instruktora godine WFMA – Svjetske federacije borilačkih vještina i ujedno promovisan u zvaničnog instruktora Svjetske federacije borilačkih vještina.

Janković se zahvalio predsjedniku Šćekiću i resornom sekretarijitau za sport što su omogućili njegov odlazak u Modriču i naglasio da su njegovi planovi da naredno Evropsko prvenstvo u borilačkim vještinama bude održano u našem gradu.