Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić razgovarao je juče u Beranama sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori NJ. E. Elison Kemp.

U otvorenom i iskrenom razgovoru bilo je, između ostalog, riječi o ekonomskom, političkom stanju u Beranama, kao i o prilikama u susret lokalnim izborima u ovoj opštini.

Predsjednik Šćekić je izrazio zadovoljstvo posjetom uvažene gošće i iskoristio priliku da upozna sa onim što je prethodna vlast uradila za vrijeme svog mandata. Predsjednik Šćekić je iskazao i svoj lični stav da odnosi sa Vladom Crne Gore u poslednjem periodu nijesu na očekivanom nivou, te da je to posljedica skorašnjih lokalnih izbora. On je ukazao i na visoke tenzuje u susret lokalnim izborima, zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, te činjenicu da to nije put kojim naš grad i naša država trebaju da idu u suret modernim, evropskim društvima.

Ambasadorka Kemp je, uz izraze svog zadovoljstva što je u prilici da posjeti i sjever naše države, iskazala svoje interesovanje za način i mogućnosti da se smanji procenat nezaposlenosti u Beranama, uz korištenje resursa koji već postoje na sjeveru.

Ambasadorka Kemp je, u suret izborima, podsjetila da će predstavnici međunarodne zajednice pomno pratiti izborni dan i dati svoj sud u tom pravcu.

print