Skupština opštine Berane usvojila je budžet za 2021. godinu vrijedan 10.700.000 evra.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić izjavio je da je budžet Opštine Berane za 2021. godinu realan i da očekuje da će u toku naredne godine doći do rebalansa budžeta, kao i da će 2021. biti godina sa najvećim radovima.

Obraćajući se odbornicima opozicinog Dps-a i njihovih koalicionih partnera, koji su kritikovali budžet, predsjednik je kazao da je Uprava javnih radova iz perioda njihove vlasti na državnom nivou obmanjivala Opštinu Berane o početku radova na izgradnji kružnog toka kod Bogavskog brda, gdje su se nekada nalazili semafori.

Podsjetio je i da su zaustavljeni radovi na izgradnji puta Berane – Petnjica.

Gospodo iz Dps-a razmišljamo o tome da raspišemo prijevremene lokalne izbore i da građani Berana daju svoj sud o tome kako radimo mi, a kako ste radili vi„, kazao je Šćekić.

Predsjednik Šćekić je tokom izlaganja podsjetio šta je urađeno u dijelu kapitalnih investicija u Beranama, zatim na obaveze koje se tiču vraćanja kredita, a koje datiraju iz vremena prethodne vlasti. Govorio je i o kapitalnim ulaganjima.

Kada se radi samo o uličnoj rasvjeti, mi smo za ovih sedam godina postavili više kilometera rasvjete nego što je postavljeno za pedeset godina prije toga„, rekao je Šćekić.

Predsjednik opštine je na kraju čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Na dvanaestoj sjednici Skupštine opštine Berane, održanoj u Sali Centra za kulturu zbog poštovanja epidemioloških mjera, usvojeno je i više dugih značajnih odluka i izvještaja.