Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић најоштрије је осудио исписивање графита у градским насељима у којима претежно живе наши суграђани Муслимани и Бошњаци.

Предсједник Шћекић најоштрије осудио исписивање графита: Овакав чин долази из познатих политичких кухиња

Саопштење предсједника општине преносимо интегрално:

„Општина Беране најоштрије осуђује злонамјерне поступке у виду графита непримјерене садржине који су током ноћи исписани у насељима гдје живе наши суграђани, комшије и пријатељи Бошњаци и Муслимани.

Отворено сумњамо да овакви поступци долазе од кругова блиских актуелној власти на државном нивоу, како би по већ опробаном сценарију из 90-тих година покушали да у Беране унесу међунационалне пођеле и наруше међувјерски склад на начин на који то раде свих ових година.

Грађани Берана јасно препознају из којих политичких кухиња долазе овакви наручени графити у сусрет изборима. Ради се о узалудном покушају изазивања међунационалних тензија, јер им то Беране неће дозволити.

Они који су то наредили и урадили под окриљем мрака немају људскости и образа. Они и њихови налогодавци нека се сраме оваквих поступака.

Локална власт неће дозволити било коме да ремети добре међунационалне односе по којима је Беране препознато свих ових година.

Позивамо грађане да не насиједају на овакве примитивне намјере и поступке у сусрет изборима, него да наставимо да поштујемо различитости и сачувамо традицију добросусједских односа са нашим пријатељима и комшијама исламске вјероисповијести.

Немојте дозволити да било чији политички интерес и познати рукопис тајних структура блиских режиму поремети међунационални суживот у Беранама.

Наше комшије Муслимани и Бошњаци ће се у Беранама увијек осјећати безбједно и сигурно, а они који инсистирају на подјелама и мржњи у 21. вијеку ради очувања личних привилегија и повластица немају своје мјесто у нашем граду.

Беране је град толеранције и суживота. Био и остао.

Позивамо тужилаштво и полицију да у најкраћем року пронађу и казне налогодавце и починиоце овог срамног дјела“, стоји у саопштењу предсједника општине Беране Драгослава Шћекића.