Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić razgovarao je sa predstavnicima medija na tradicionalnom godišnjem radnom doručku, organizovanom pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike.

Predsjednik Šćekić govorio je o aktivnostima u godini na izmaku, kao i o planovima za predstojećih 12 mjeseci.

„Uspješno su realizovani značajni infrastrukturni projekti. Završena je rekonstrukcija istočne tribine gradskog stadiona, otvorena je nova sportska hala, privode se kraju radovi na izgradnji kanalizacione mreže i kolektora za otpadne vode i uređenju gradskih saobraćajnica. Sve ovo govori u prilog tezi da Berane dobija izgled savremenog grada koji iz godine u godinu napreduje“, kazao je predsjednik i dodao da će Opština nastaviti sa aktivnostima i u narednoj godini za koju su već date smjernice, usvajanjem budžeta i plana javnih radova.

„Moram istaći da smo u prethodnom periodu veliku pažnju posvetili konsolidaciji finansija, kao i da je ovogoddišnji budžet blizu 70% uvećan u odnosu na onaj iz 2014. godine kada smo stupili na vlast. Time se stvaraju uslovi za rješavanje brojnih problema građana, što će samim tim doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u Beranama“.

Predsjednik je podvukao da će i u narednom periodu najveća ulaganja Opštine biti usmjerena na obrazovanje i kulturu, kao i u stvaranje povoljnog ekonomskog ambijenta.

„Naš cilj je da stvorimo odgovarajuće uslove kako bi mogli da se pokrenu određeni biznisi i na taj način otvore nova radna mjesta. To sa druge strane zahtijeva dodatna ulaganja u infrastrukturne projekte što ćemo mi nastaviti i u 2019. godini“, napomenuo je.

Predsjednik Šćekić je na kraju ukazao na značaj konstruktivne i korektne komunikacije koju je Opština Berane tokom ove godine imala sa medijskim kućama, pritom posebno naglašavajući da su novinari svojim izvještavanjem sa događaja i manifestacija u gradu informisali profesionalno i objektivno javnost.

 

 

print