Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima, pred nastupajuće praznike, priredio je u prostorijama opštinskog bifea radni doručak sa novinarima, nastavljajući time tradiciju druženja sa poslenicima javne riječi na kraju godine.

Predsjednik Šćekić na radnom doručku sa novinarima

Godina na izmaku bila je uspješna za lokalnu upravu, istakao je predsjednik Šćekić, naglašavajući da su novinari svojim izvještavanjem sa događaja, kroz koje su realizovane brojne aktivnosti, dali značajan doprinos prikazujući na objektivan način sve što se radi.

“U ovoj godini smo radili u pravcu da naš grad razvijamo na najbolji način. Jako je značajno kada se zaokruži godina sa prevaziđenim problemima ili daleko manjim u odnosu na rad koji je lokalna samouprava uložila”, kazao je predsjednik opštine, naglašavajući da je Opština Berane među značajnijim u Crnoj Gori u svakom smislu, kao i da je obaveza da se ta uloga održi i unapređuje iz dana u dan.

„Mediji su prijatelji svake vlasti ukoliko objektivno izvještavaju i kritički se odnose u segmentima gdje je opravdano“, naglasio je.

Predsjednik je ponovio stav od ranije da bez kvalitetne lokalne samouprave nema ni kvalitetnih institucija na državnom nivou.

“Trudimo se da povećamo nivo profesionalnosti, iako je na tom polju u periodu iza nas dosta i urađeno“, rekao je predsjednik i podvukao da nas tokom naredne godine očekuje nas realizacija velikih projekata koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života naših građana.

U nastavku se osvrnuo na problem koji se tiče zaposlenosti.

“Otvorena su nova radna mjesta u trgovini i drugim segmentima, ali ne i u proizvodnji a to je problem čiatve države. Postoje izuzeci u poljoprivrednoj proizvodnji ali to još uvijek nije nivo na kojem bi trebalo da bude. Nadam da će saradnja sa resornim ministarstvom u narednom peridou dati konkretne rezultate i u tom dijelu”, zaključio je predsjednik.

Na kraju je predsjednik opštine čestitao novinarima predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

U ime predstavnika medija, predsjedniku i njegovim saradnicima na kvalitetnoj saradnji zahavlio se Mićo Sekulović iz Večernjih novosti.

Radnom doručku su prisustvovali Tufik Softić i Snežana Milić (Radio Berane), Milica Sekulić i Vanja Rakonjac (RTCG), Saša Radunović (Portal Espona), Dragan Dedović (Radio Crne Gore) i Aleksandra Ralević (Portal Mladi Berana).

U ime Opštine bili su prisutni potpredsjednici Rade Kljajić i Marko Lalević, šefica kabineta predsjednika Dubravka Jovančević, savjetnik za informisanje Nikola Urošević i fotograf Ana Tomović.