Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić čestitao je Vaskrs vladici Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Predsjednik Šćekić čestitao Vaskrs

„U ime Opštine Berane i svoje lično ime, Njegovom preosveštenstvu episkopu Budimljansko–nikšićkom, Gospodinu Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumijevanja i opraštanja, uvek nas podsjećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima.

Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik, koji simbolizuje pobjedu života, ulije snagu i optimizam i ispuni nas strpljenjem i nadom u bolje sjutra; da zajedno prebrodimo iskušenja pred nama, sa kojima se danas suočava ne samo Crna Gora, već i čitav svijet.

Uz najbolje želje da praznik provedemo u dobrom zdravlju i sreći, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse!“, navodi se u vaskršnjoj čestitki predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.