Ne postoje dvije bliže države nego što su Crna Gora i Srbija“ , navodi se, između ostalog, u čestitki predsjednika Šćekića.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rukovodstvu i svim građanima Republike Srbije 15. februar – Dan državnosti.

„U svoje ime i u ime građana Berana čestitam Dan državnosti Vama, rukovodstvu i svim građanima Srbije. Srbija je bratska i prijateljska zemlja, ponosnih ljudi i velike istorije“, kazao je Šćekić.

Predsjednik Šćekić je poručio da Crna Gora, u ime neraskidivih kulturnih i duhovnih veza, kao iskren prijatelj želi da razvija najbliskije odnose u funkciji zajedničkih interesa Crne Gore i Srbije jer ne postoje dvije bliže države nego što su Crna Gora i Srbija.

Uz najbolje želje za dalji razvoj i napredak Srbije, koji se može vidjeti na svakom koraku, i da u saradnji sa državama u regionu nastavi da gradi razvijen i stabilan Balkan za bolju budućnost svih građana, srećan praznik još jednom„, navodi se u čestitki predsjednika opštine Berane.

U Srbiji se 15. i 16. februara obilježava Dan državnosti, ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak.