Izložba skulptura “Kad drvo progovori” autora Zorana Milovića otvorena je u subotu 21. jula u galeriji Polimskog muzeja.

“Gospodin Zoran Milović je sportska i umjetnička legenda Berana. Nije slučajno što je na Dan opštine, 21. jul, organizovana ova izložba, jer moram podsjetiti da je upravo Zoran Milović dobitnik  prestižne nagrade “21. jul” – kazala je na otvaranju direktorica Polimskog muzea Violeta Folić.

Izložba “Kad drvo progovori” obuhvata 19 skulptura, jasnih kontura rađenih u drvetu, a umjetnost Zorana Milovića je umjetnost duše, puna poetskih prikaza prenijetih na drvo, kazao je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, otvarajući izložbu.

“Njegovi radovi izraz su jedne lirske duše koji prikazuju poštovanje tradicije i daju smjernice o onome o čemu mi kao društvo treba da mislimo. O njegovim radovima govorili brojni kritičari i to isključivo riječima hvale. Nama svima je za ponos što imamo ovakvog umjetnika u gradu” -kazao je  Šćekić.

Milović je imao preko dvadeset samostalnih izložbi u Crnoj Gori i regionu, ali ni činjenica da već deseti put izlaže u svom gradu nije umanjila  umjetnikovo uzbuđenje i zadovoljstvo : “meni ostaje samo da vas se zahvalim što ste ovdje u ovolikom broju, vidim puno prijatelja i poznanika, ne znam kako da opišem ovo što osjećam. Mislim da svi možete to da vidite” – skromno se zahvalio brojnoj publici.