Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić primio je u svom kabinetu predstavnika Crne Gore na Olimpijskim igrama za mlade, koje su održane od 2. do 23. oktobra u Buenos Ajresu, u Argentini, mladog strijelca, Beranca Miljana Devića i njegovog trenera Vojislava Zečevića.

Predsjednik je 15-godišnjem Deviću, članu SK „Donje Luge“, i Zečeviću čestitao na postignutom uspjehu, ujedno izrazivši zadovoljstvo što je naš mlađani sugrađanin predstavio sebe, klub, grad  i državu na najbolji način što treba da bude uzor drugim mladim ljudima: ,,Berane je sredina koja poštuje svoje sportske radnike, sportiste i ponosi se njima. Lokalna samouprava se trudi da uvijek podrži beranski sport jer se veliki broj klubova i finansira iz budžeta Opštine.

Željko Obadović, predsjednik Streljačkog saveza Berana i član upravnog odbora Streljačkog saveza Crne Gore predstavio je članove, aktivnosti, uslove i opremu  kluba i planove za budući period.

Trener Vojislav Zečević i olimpijac Miljan Dević zahvalili su se predsjedniku i njegovim saradnicima na prijemu i istakli da im je cilj učešće na Olimpijadi u Tokiju.

Na pomenutom takmičenju Dević  je osvojio visoko jedanaesto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u paru sa predstavnicom Poljske bio dvanaesti.

Olimpijske igre mladih okupile su ove godine u Argenitini veliki broj takmičara iz čitavog svijeta, iz preko 216 zemalja.

Prijemu su prisustvovali potpredsjednik opštine Rade Kljajić, rukovodilac Službe predsjednika Dubravka Jovančević i sekretar za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Goran Folić.