Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac organizovao je prijem za članove benda beranske Gimnazije ,,Alt“, u sastavu Anja Boričić, Anastasija PekovićLea Agović, Teodora Fatić i Magdalena Trifunović,   na čelu sa mentorom  Draganom Bubanjom. Prijem je upriličen povodom uspjeha koji su članovi benda postigli na nedavno održanom takmičenju Gitarijada ,,Danilovgradation 2“ u Danilovgradu.

Na nedavno postignutom uspjehu i dobijenom maksimalnim broju poena od svih članova stručnog žirija, predsjednik Bogavac uputio je članovima benda i mentoru najsrdačnije čestitke u nadi da će ovo biti samo jedan u nizu uspjeha. On je istakao da će Opština Berane kao i do sada imati sluha i pružiti pomoć u organizacionom i finansijskom dijelu. U skladu sa mjerama Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja pandemije COVID- 19 , kako je istakao Bogavac, Opština Berane će u saradnji sa javnim ustanovama  i ove godine organizovati Beransko kulturno ljeto, te da je ovaj bend dobrodošao da svojim repertoarom upotpuni najveću beransku manifestaciju kulturnog  tipa. Kako bi olakšao rad i funkcionisanje prvog ženskog benda posle 52 godine u našem gradu  i dao im vjetar u leđa za budući rad, predsjednik Bogavac obećao je nabavku dijela muzičke opreme koja je neophodna za probe i nastupe.

Mentor Benda Dragan Bubanja izrazio je zahvalnost predsjedniku Bogavcu i lokalnoj samoupravi na podršci koju godinama unazad dobijaju i izložio predlog da se ubuduće gitarijada organizuje i u Beranama . Time bi se  promovisali, pored  lokalnog ,  i drugi rok bendovi, odnosno ovaj muzički pravac, dodao je Bubanja.

Predsjednik Bogavac sa zadovoljstvom prihvatio je predlog , koji će, kako je kazao,  u narednom periodu zajednički temeljno razraditi sa nadležnima lokalne uprave iz ove oblasti.

Članovima Benda i mentoru ovom prilikom uručena je simbolična novčana nagrada povodom postignutog uspjeha u Danilovgradu .

Sastanku je prisustvovala i savjetnica za informisanje u Službi predsjednika Irina  Zečević.